Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Samostalna izložba Domagoja Barića "Pejzaži"

vrijeme: 18. svibnja 2023.
mjesto: Galerija ZILIK, Radićeva 13, Karlovac

Samostalna izložba Domagoja Barića

Umjetnik će se predstaviti s 15-ak radova različitih formata nastalih od 2008. godine do danas. Kao što sâm naziv izložbe kaže, djela povezuje motiv prirode kao iskonskog čovjekovog okruženja. Izmjenjuju se planinski, šumski, poljski i riječni pejzaži prikazani kroz različita godišnja doba i u različito doba dana. U tradicionalnoj tehnici ulja na platnu Domagoj Barić interpretira relevantnost i snažne učinke koje priroda ostavlja na pojedinca.

Izložba ostaje otvorena do 1. lipnja 2023. godine u Galeriji ZILIK.

O IZLOŽBI:

Domagoj Barić lišava vlastiti ciklus bilo kakvog autorskog koncepta koji bi bio preduvjet za shvaćanje njegovog rada. Procesom slikanja autor u sebi pronalazi urođenu povezanost s prirodom te izlaganjem nastalih djela nastoji to isto pobuditi u promatraču. Pogled na velebni kanjon, beskonačno zelenilo livade i neograničena prostranstva koja upijamo s vrha planine vraćaju nas u ono vrijeme kada su priroda i čovjek bili jednaki - u vrijeme prije negoli je čovjek preuzeo primat posve nesvjestan dalekosežnih i često nepovratnih posljedica svojih postupaka. Ciklus "Pejzaži" je poziv da se vratimo na početak i ogledamo u prirodi kako bi vidjeli svoj pravi odraz. (iz predgovora Sonje Švec Španjol)

 

O AUTORU:
Domagoj Barić rođen je 19.6.1988. u Rijeci, gdje je završio Školu za primijenjenu umjetnost. Školovanje je nastavio na zagrebačkoj Akademiji likovnih umjetnosti, smjer slikarstvo. Diplomirao je 2012. godine, u klasi prof. Zoltana Novaka, čime je stekao titulu magistar slikarstva. Na Akademiji likovnih umjetnosti u Rijeci je od 2014. do 2016. godine radio kao vanjski suradnik. Sudjelovao je u oslikavanju ashrama Shree Peetha Nilaya. Član je HDLU Rijeka te je tijekom godina sudjelovao u nizu skupnih i samostalnih izložbi.

Prodaja slika Online

Tekstovi i fotografije na ovoj stranici vlasništvo su njihovih autora i nije dopušteno njihovo skidanje i upotreba bez odobrenja autora i bez navođenja linka stranice kao izvora.

© 2013 Ludvig dizajn. All Rights Reserved.

NAVIGACIJA