Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Izložba Izabele Čuni - 'X7/XXI'

vrijeme: 20.03.2021.
mjesto: Koprivnica, AK galerija

 

Izložba Izabele Čuni - 'X7/XXI'

U koprivničkoj AK galeriji ove subote u 20 sati otvorit će se samostalna izložba Izabele Čuni “X7/XXI”. Prostor i njegove složene strukture polazište su slikarskog istraživanja mlade koprivničke autorice koja se predstavlja novom serijom od sedam radova koji koriste apstraktni, geometrijski likovni jezik.

 

Bilježenje urbanih krajolika, napuštenih hala, tvornica, haustora, prolaza, interijera, neonskih svjetla i reklama u ovoj se seriji pretvara u sintezu apstrahiranih oblika, geometrijskih struktura i slojeva ploha u kojima se već na prvu prepoznaje želja autorice da prikaže jedinstvenost svog viđenja svijeta i prostora.

Tijekom studija na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu (na kojoj je diplomirala 2018. godine pod mentorstvom prof. Zoltana Novaka), autoricu je, prema vlastitom prisjećanju, od samih početaka najviše zanimao prostor, bilo da se radilo o arhitektonskim skicama i tlocrtima, fotografijama urbanih motiva i arhitekture ili o prostorima na ALU u kojima se odvijalo crtanje portreta ili predmeta prema promatranju.

Godinama je, gotovo opsesivno, fotografski bilježila gradske prizore, osobito one noćne s raznolikim svjetlima, koje je zatim pretvarala u digitalne skice i prenosila na platna. Ovo je prva koprivnička izložba Izabele Čuni i prva u nizu izložbi u redovnom izložbenom godišnjem program AK galerije u 2021.

 

Prodaja slika Online

Tekstovi i fotografije na ovoj stranici vlasništvo su njihovih autora i nije dopušteno njihovo skidanje i upotreba bez odobrenja autora i bez navođenja linka stranice kao izvora.

© 2013 Ludvig dizajn. All Rights Reserved.

NAVIGACIJA